fbpx
CPTL Y_

Simpelveld

Ma - Vr 9.00 - 17.00

Er wordt een blog getypt over personal branding op een laptop.

Personal Branding | 3 tips om een sterk personal brand te creëren

Als ondernemer is sterke personal branding essentieel aangezien je bedrijf meestal een verlengstuk is van jezelf, denk hierbij aan je doelen en waarden. Daarnaast is het van belang omdat mensen van mensen kopen. Het gezicht/de persoon achter een organisatie laten zien kan ervoor zorgen dat mensen een connectie voelen. Dit wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat ze juist voor jou kiezen. Ze willen een ondernemer met een bedrijf steunen dat ergens voor staat.

Wat houdt personal branding in?

Personal branding, het is eigenlijk net zoals bij een product, bedrijf of merk. Het zijn de dingen waar jij voor staat of kan. De dingen die jou jou maken. Dit kunnen bijvoorbeeld vaardigheden, karaktereigenschappen, persoonlijke kwaliteiten of de waarde die jij toevoegt zijn. Het is tevens hoe anderen jouw zien. Je wilt daarom natuurlijk een positieve indruk achter laten. Iedereen doet bewust of onbewust aan persoonlijke branding. Het is ook een manier om je te onderscheiden van anderen. Voordat je je als een betrouwbaar merk kunt vestigen, moet je mensen kunnen vertellen wat je hen hebt te bieden. Om dit op te bouwen begin je dus bij de basis, namelijk jezelf.

Wat is het verschil tussen personal branding en business branding?

Een zakelijk merk heeft een onafhankelijke identiteit, het draait bijvoorbeeld écht alleen om een kledingmerk. Deze heeft dus niks te maken met iemands persoonlijke naam. Bij personal branding draait het om de persoon, het gezicht achter het merk. Waar staat hij/zij voor? Wat gelooft hij/zij? Mensen met sterke persoonlijke branding zijn zichtbaarder, populairder en gezaghebbend.

Tip (1) Vertel je verhaal

Maak gebruik van storytelling in je content. Dit is de perfecte manier om te beïnvloeden, betrokken te zijn en te inspireren. Om zo uiteindelijk emotie op te roepen bij de mensen. Vertel waar jouw passie ligt, wat je merkbelofte is en waarom jij anders bent dan anderen.

Tip (2) Wees authentiek en toegankelijk  

Zorg ervoor dat mensen jou écht zien en sta open voor conversatie. Spreek via je social media kanalen bijvoorbeeld direct tegen je volgers in de comments of posts. Geef ze het gevoel dat jullie elkaar kennen. Je bouwt hiermee relaties en vertrouwen op. Je kunt dit ook doen door af en toe live te gaan en vragen te beantwoorden of door simpelweg naar netwerk events te gaan. Hoe zichtbaarder en toegankelijker je bent, hoe sterker je persoonlijke branding. Daarnaast bouw je ook je reputatie en aanwezigheid in een keer op, ideaal toch?

Tip (3) Consistent zijn is key

Consistent zijn in alles wat je doet is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld geeft van wie je bent. Als je dit niet doet en maar hier en daar steeds wat anders vertelt kom je niet authentiek over en kun je verwarring brengen. Consistent zijn kan zorgen voor meer naamsbekendheid.

Zoals je hebt gelezen is branding een cruciaal onderdeel van het winnen van vertrouwen. Het is zonde als je dit niet op de juiste manier inzet. Heb jij je personal branding op orde? Lees meer over business branding in onze blog: BRANDING & CORPORATE IDENTITY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CPTL Y is de place to be op het gebied van branding- en mediaservices. We zijn niet je standaard marketingbureau, we doen het graag net even anders…