fbpx
CPTL Y_

Simpelveld

Ma - Vr 9.00 - 17.00

Instagram tips

5 Tips voor Instagram in 2021

Instagram telt alleen in Nederland al ruim 4,9 miljoen gebruikers die foto’s en video’s delen op dit platform. Dit geeft een grote hoeveelheid aan content waardoor het steeds moeilijker wordt om eruit te springen en om je volgers te blijven boeien. Met kwaliteit en unieke content kun je verschil maken. Wij delen 5 belangrijke Instagram tips.

Maak gebruik van Reels 

Probeer je Instagram feed af te wisselen met Reels, minstens 1 keer per week. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken om een product (of dienst) te showen, inspiratie te delen, jezelf en je team voor te stellen of een kijkje achter de schermen te geven. Gebruik bij het maken van een video de originele audio van anderen. Wanneer mensen er dan op klikken, verschijnen alle Instagram Reels met dezelfde audio, waaronder die van jou. Hierdoor heb je kans op hogere weergave. 

Storytelling 

Schrijf of post niet zomaar iets. Er zijn genoeg anderen met doorsnee (ookwel: “vanille”) content. Breng daarom de informatie van jouw organisatie over in een verhaal zodat het écht betekenis heeft. Geef een leuke draai aan die ”saaie” normen & waarden en het ontstaan van het merk, want – even serieus – soms kan dit echt slaapverwekkend zijn. Tevens bouw je, door het inzetten van storytelling, relaties op met je doelgroep en zullen zij zich meer verbonden voelen met je merk. Content die emoties losmaakt wordt daarnaast sneller gedeeld. Gebruik dit in je video’s, foto’s en ook op Instagram Stories. 

Meer Instagram Stories

Het wordt tot op heden nog steeds veel gebruikt. Door stickers, gif’s en verschillende soorten tekst te gebruiken kun je heel creatief zijn. Instagram Stories is daarnaast een goede tool om te blijven communiceren met je doelgroep. Maak een quiz, gebruik polls, laat de doelgroep vragen stellen of stel zelf vragen aan hen. Zorg voor variërende en interactieve content. Het verhaal verdwijnt na 24 uur, dit maakt het leuk en de drempel minder hoog om te experimenteren met content. Probeer regelmatig iets te posten op je Instagram story. Je zult vaker verschijnen in de feed van mensen die je verhaal bekijken. 

Hashtags & Geotags 

Allemaal leuk en aardig die content, maar je wilt natuurlijk ook dat deze gezien wordt! Het gebruik van hashtags en geotags kan hierbij helpen. Het zorgt er namelijk voor dat jouw Instagram account beter vindbaar is (mits de tags aansluiten bij jouw merk). Post je actuele content? Vergeet dan niet actuele hashtags (#) te gebruiken in de post. Met geotags toon je een locatie aan. Heel erg handig als je bijvoorbeeld op een evenement bent. 

Het Instagram algoritme 

Instagram toont posts al een tijd niet meer in chronologische volgorde. Er wordt gebruik gemaakt van een algoritme, Instagram zelf heeft 6 factoren gedeeld die invloed hebben op jouw positie. Houd hier rekening mee. Zo wordt er gekeken naar wat je eerder interessant vond. Denk hierbij niet aan alleen likes maar ook aan je zoekopdrachten en de video’s die je hebt bekeken. Tevens kijkt Instagram naar de actualiteit van je post en de gebruiksfrequentie van het platform (hoe vaak jij Instagram opent, dit telt wel minder zwaar mee). De laatste twee factoren zijn de hoeveelheid mensen die je volgt en de hoeveelheid tijd die je spendeert op het platform. Er zullen nog veel meer factoren zijn waar Instagram naar kijkt, maar die houden ze geheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CPTL Y is de place to be op het gebied van branding- en mediaservices. We zijn niet je standaard marketingbureau, we doen het graag net even anders…